Magic Hour 

До Поповото езеро и обратно

 Пътят започна от добре познатото на повечето от нас езеро Безбог, до което е разположена и хижата с неговото име. До тях се стига с лифт от хижа Гоце Делчев, където още на слизане от колата ни посрещнаха с предложение за прясна пъстърва и рибена чорба, но това е друга тема, която няма да развивам сега :)... Слизайки на втората станция на лифта се озовахме пред хижата Безбог и аз побързах да направя първата си снимка на езерото. Нищо особено, спокойна вода и светло небе, но това ми и трябваше, за да използвам огледалната вода.


Read more

Какво да носите на пътуване с пейзажна фотография

Рационализирайте чантата си за пейзажна фотография - независимо дали шофирате, разхождате се или летите - с помощта на съветите по-долу

Фотографите винаги говорят за най-доброто оборудване за определени фотографски цели - обективи, фотоапарати, аксесоари и т.н. Но какво да кажем за опаковането и носенето на вашето оборудване? За пейзажната фотография често ще трябва да опаковате най-универсалния възможен комплект с много ограничено пространство. Тази статия предоставя няколко съвета за оптимизиране на оборудването, което носите при пътуване с пейзажна фотография.

Read more